PIETER
Speur en Detectiecentrum is opgericht door Pieter. Pieter is een gepassioneerde en gediplomeerde speurhondeninstructeur en -geleider. Hij trainde en geleide jarenlang honden bij onder meer de marechaussee, defensie en diverse hulpdiensten. Pieter is naast het runnen van de speurhondenschool nog steeds werkzaam bij de overheid. De fascinatie voor de hond heeft hij al sinds jonge leeftijd. Als kind was hij onder de indruk van honden en hun voorouders de wolven. Vooral hun intelligentie en natuurlijke talenten spraken hem aan. Volgens Pieter kunnen honden zoveel meer dan alleen achter een stok aanrennen. Hij wil honden uitdagen en ervoor zorgen dat de band tussen hond en baas sterker wordt.

Pieter volgde onder meer een opleiding bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) en bij Cor Oldenburg, de grondlegger van het praktijkspeuren in Nederland, gebaseerd op de richtlijnen van de Royal Canadian Mounted Police. Daarnaast volgde hij trainingen op het gebied van Internationale Prüfungsordnung (IPO). Het regelmatig volgen van extra cursussen bij onder andere Martin Gaus, Dog Vision, Hond en Homeopathie en De Roedelmethode houdt Pieter actueel en maakt hem ook nog steeds breder. Pieter kijkt graag naar het gedrag van de hond en zijn baas, welke problemen zich kunnen voordoen en hoe deze kunnen worden voorkomen. Kortom, Pieter is naast een echte hondenliefhebber ook een ware hondendeskundige.

MARTIJN
Speur & Detecteer
Martijn is sinds 2019 aan het werk bij de speurhondenschool. Zijn liefde voor het
vak is mede ontstaan, doordat hij zelf is gaan speuren met zijn Rhodesian Ridgeback Gunner. Het samenwerken, het spel van volgen en leiden, alsmede zijn huidige werk bij de brandweer deden hem overstag gaan. Martijn heeft ervaring in het reddingswerken (USAR) en hier kwam hij al eerder in aanraking met speurhonden en hun geleiders. Onder de moeilijkste omstandigheden worden zij ingezet om slachtoffers te lokaliseren. Dat heeft Martijn vanaf het begin af aan gefascineerd.  

Martijn is een gekwalificeerde instructeur, hij is gedreven en gepassioneerd. De komende jaren zal Martijn zich steeds meer ontwikkelen op het toepassen van zijn kwaliteiten in zijn lessen. Mede door zijn scherpe inzichten weet hij de geleiders manieren en technieken mee te geven en aan te leren die cruciaal zijn voor het speuren. De speurhondenschool en de geleiders zijn erg blij met de invloed van Martijn in de school.

INTERESSE IN ÉÉN VAN DE TRAININGEN?